VINCLES
Algunes webs per iniciar-se:

Processsament d'imatges astronòmiques: IRIS de Christian Buil. Gratuït, en francès i anglès. Aquest programari requereix un cert aprenentatge. És molt complet, efectiu i ben documentat. Trobaràs una completa documentació i la llista de comandos, així com les lliçons que complementen la documentació i els enllaços.
Existeixen dos programes gratuïts per al processament de les imatges planetàries: Autostakkert!, processament de vídeos, alineació i afegit d’imatges; Registax per als retocs.
La web de Pierro Astro és molt més que una pàgina comercial. Les muntures s'ajusten, es proven i se subministren amb el resum complet de l'aparell. A més, sempre han respost a les meves preguntes i dubtes tècnics. Els seus consells sobre la selecció del material adequat han estat molt valuosos. 
Si vols defiltrar la teva APN, trobaràs bons consells de Richard Galli  
Mapes de la contaminació lumínica per l’astrofotografia
Webastro és una web indispensable: inclou tot el relacionat amb l'astronomia, la actualitat, informacions, etc. Els seus fòrums són fantàstics per compartir fotografies, consells tècnics, astúcies i una galeria permet emmagatzemar les teves fotos. La convivència que he trobat en aquesta web permet guanyar experiència, tant al debutant com als aficionats iniciats. És la millor web que conec.
Un altre web perfecta per aficionats a l'astronomia és Astrosurf. Comparable en certes aspectes i en altres complementaris de Webastro. A més edita una revista excel•lent "Astrosurf".
Efemèrides
Programa de Planetari, indispensable i gratuït. Vaig incorporar el paisatge fotografiat de la meva instal•lació fixe. Permet visualitzar amb precisió els moments en què els objectes que volem fotografiar queden ocults per obstacles (la casa, els arbres). Molt útil abans d'iniciar una sessió de fotos.
Animació satèl•lit en temps real, val la pena abans de sortir tot el seu equip 
Un atles virtual de la Lluna. Realitzat a partir de fotografies de diferents sondes, possibilitat d'alta resolució. Grandiós i gratuït
El programa Jupiter2 dóna la posició dels satèl•lits i de la gran taca vermella. Gratuït.
Siril, processsament d'imatges astronòmiques. Més recent I més rapid, pot substituir Iris. Gratuït, en francès i anglès. Per Linus i Windows